Godt og enkelt tilbehør til pulled pork, stek, biff og annet kjøtt!
Noen ganger ønsker vi å servere kjøttretter med tradisjonelt tilbehør, andre ganger kribler det i ganen etter å prøve noe nytt. Her finner du noen oppskrifter og forslag til grønnsaker og annet tilbehør av både det klassiske og det litt mer utradisjonelle slaget!
Pulled pork tilbehør
Pulled pork (langtidsstekt svinekjøtt) er blitt en ny favoritt hos mange. Ofte serveres det i burgerbrød. Her er forslag på tilbehør du kan prøve:
- Hjemmelaget coleslaw
- Grønnsaksfries
- Criss Cross sprøstekte poteter
- Søtpotetstappe
- Chilimajones du rører sammen selv i en fei
- Ovnsbakte rotgrønnsaker med honning
Søtpotetstappe – godt til lyst kjøtt
Dette trenger du:
- 1 stor søtpotet
- 1 klatt godt smør
- Salt og pepper
Slik gjør du:
Skrell søtpotet og kutt i mindre biter. Kok opp vann i en kjele og kok søtpotetbitene til de er møre, ca. 10 minutter. Hell av vannet og mos med en stapper eller stavmikser. Smak til med litt smør, salt og pepper.
Biff og entrecote tilbehør
- Grønt er skjønt til kjøtt! Bønner med urtesmør
- Stekte grønnsaker og ølsaus
- Chippy Chips pommes frites
- I stedet for fløtegratinerte poteter: Brokkoli- og blomkålgrateng
- Blomkålris med løk og persille
- Grillede grønnsaker
Rester igjen av entrecote eller stek?
Slik kan du bruke opp kjøttrestene
- Lag en god wok! Vi har flere wok oppskrifter du kan sjekke ut
- Varm opp kjøttet i strimler/biter og server sammen med Veggie Sides bulgur og spinat
- Skjær opp kjøttet i biter og bruk det i en wrap eller pita servert med grønnsaksfries
- Lag en god gryte
- Server restene med grønnsaksnuggets og noen gode dipper