Biff av elgfarse med persille og smør-dampet jegerblanding

Biff av elgfarse med persille og jegerblanding
5 min
forberedelsestid
20 min
tilberedelsestid
Middels
4
Porsjoner
Lag biff av elgfarse (eller kjøp ferdige elgburgere for en mer lettvint løsning), og server med deilige, smørdampede grønnsaker. Denne retten passer godt som søndagsmiddag, eller en hvilken som helst dag du føler for å spise viltkjøtt! For (tro det eller ei), dette tar ikke så lang tid å lage!  

Slik gjør du

  1. Lag elgbiffene:

    Bland sammen alle ingrediensene til elgbiffene, slik at det blir en jevn deig.

  2. Form deigen til passe store pannebiffer. Stek de i smør på medium varme, så de får en fin, gylden overflate – ca. 3 min på hver side.

  3. Lag grønnsakene:

    Smelt smøret i en kjele, og ha i jegerblandingen. Sett lokket på kjelen og la det stå på middels varme i 5 min.

  4. Rør rundt i grønnsaksblandingen, tilsett salt og pepper og til slutt den hakkede persillen.

  5. Server biffene med kokt potet (gjerne mandelpoteter), og for eksempel vilt- eller fløtesaus.

Tip!

  • Server gjerne med et glass rødvin.

    Får du ikke tak i elgfarse, eller for en mer lettvint variant, kan du kjøpe ferdige elgburgere/-karbonader.

    Stekt sopp eller soppstuing passer også godt ved siden av. 

Ingredienser

Findus-produkt(er) som trengs for denne oppskriften

Ingrediensliste

- Elgbiffer:
1 
dl
 
fløte
1 
stk
 
egg
1 
liten
 
hakket løk
1/2 
dl
 
strøkavring
500 
gr
 
farse av elg
- Smørdampede grønnsaker:
1 
pakke
 
Jegerblanding
50 
gr
 
smør
1/2 
dl
 
hakket persille
salt og pepper

Kjøp her

  • spar

Lagde du denne oppskriften? Gi oss en anmeldelse!

Vennligst oppgi litt ekstra informasjon:
* Obligatoriske felt
* Obligatoriske felt