5 min
forberedelsestid
20 min
tilberedelsestid
Middels
4
Porsjoner
Lag biff av elgfarse (eller kjøp ferdige elgburgere for en mer lettvint løsning), og server med deilige, smørdampede grønnsaker. Denne retten passer godt som søndagsmiddag, eller en hvilken som helst dag du føler for å spise viltkjøtt! For (tro det eller ei), dette tar ikke så lang tid å lage!
Slik gjør du
Lag elgbiffene:
Bland sammen alle ingrediensene til elgbiffene, slik at det blir en jevn deig.
Form deigen til passe store pannebiffer. Stek de i smør på medium varme, så de får en fin, gylden overflate – ca. 3 min på hver side.
Lag grønnsakene:
Smelt smøret i en kjele, og ha i jegerblandingen. Sett lokket på kjelen og la det stå på middels varme i 5 min.
Rør rundt i grønnsaksblandingen, tilsett salt og pepper og til slutt den hakkede persillen.
- Server biffene med kokt potet (gjerne mandelpoteter), og for eksempel vilt- eller fløtesaus.
Tip!
Server gjerne med et glass rødvin.
Får du ikke tak i elgfarse, eller for en mer lettvint variant, kan du kjøpe ferdige elgburgere/-karbonader.
Stekt sopp eller soppstuing passer også godt ved siden av.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som trengs for denne oppskriften
Ingrediensliste
- Elgbiffer:
1
dl
fløte
1
stk
egg
1
liten
hakket løk
1/2
dl
strøkavring
500
gr
farse av elg
- Smørdampede grønnsaker:
1
pakke
Jegerblanding
50
gr
smør
1/2
dl
hakket persille
salt og pepper