Ertepure med mynte – like godt til jul som om sommeren
Er det ikke litt rart at en smak kan assosieres like mye med sommer som med jul og vinter? Mynte er en slik smak. Den forfriskende smaken er god og avkjølende på varme sommerdager, mens om vinteren gir den kanskje assosiasjonene til den kalde, klare luften vinteren kan bringe med seg? Både grønne erter og mynte er kilder til bl.a. vitamin C og kostfiber. Vitamin C er bra for immunforsvaret, som ofte kan trenge en liten "boost" om vinteren!
I England er det mange som har "minted peas" som tilbehør til fish 'n chips – myntesmaken er god til mange fiskeretter. Erter med mynte er også godt tilbehør til lammestek (for eksempel som alternativ til den engelske klassikeren "mint sauce") eller viltkjøtt.
Slik gjør du
- Finhakk sjalottløken.
- Smelt smør i en stekepanne, ha i løken og stek til den blir myk og blank.
- Skru opp varmen litt, tilsett ertene og stek under omrøring til ertene er gjennomvarme.
- Kutt opp myntebladene.
- Rør den oppkuttede mynten inn i erteblandingen. Mos eventuelt med en gaffel.
- Smak til med salt og pepper – håper det smaker!
Tip!
Mos blandingen med gaffel, og server på bruschetta, crostini eller ristet brød på brunsj-bordet eller som forrett. Legg eventuelt til en liten bit med feta eller annen hvit geitost.
Server erteblandingen ved siden av stekt torsk, eller bruk ertemosen oppå laks eller torsk som ovnsbakes eller grilles.
Erter med mynte er også godt både sammen med både pasta og risotto – da har du to ulike, men smakfulle vegetarretter!