STEKT BROKKOLI – OG FLERE TILBEREDNINGSMETODER
Vil du koke brokkoli i stedet for, kan du klikke her.
STEKT BROKKOLI
Å steke grønnsaker er vår favoritt-metode! Du kan steke både fersk og frossen brokkoli; brokkolien får da en litt nøtteaktig smak.
- Sørg for at brokkolibukettene er omtrent like store, eller begynn med de største.
- Varm opp litt olje eller smør i stekepannen.
- Tilsett de frosne (eller ferske) bukettene og stek under omrøring i 5–6 minutter (litt kortere tid for fersk).
- Smak gjerne til med litt lime og soyasaus i siste minutt.
OVNSBAKT BROKKOLI
Å steke brokkoli i ovnen er superenkelt!
- Forvarm ovnen til ca. 215 grader (over- og undervarme).
- Vend bukettene i litt olivenolje, salt og pepper.
- Ha de i en ildfast form/på et stekebrett – sørg for at bukettene ikke ligger for tett/oppå hverandre.
- Stek i 15–20 minutter. Brokkolibukettene skal bli litt sprø på utsiden og begynne å bli myke inni.
- Dryss med for eksempel parmesan, pinjekjerner eller stekte baconbiter.
BROKKOLI I WOK (STIR-FRY)
Brokkoli inngår i flere ferdige wokposer – i så fall følger du anvisning på pakken.
Lager du egen wokblanding med brokkoli i, anbefaler vi følgende:
- Bruk høy varme, og nøytral matolje. Woken skal være varm før du har oppi grønnsakene.
- Rør mens du woker.
- Smaksett med woksaus eller krydder etter smak.
SERVERINGSTIPS FOR STEKT BROKKOLI
- Pannestek brokkolien sammen med litt hakket løk og hvitløk for ekstra smak.
- Lag stekt ris med brokkoli og egg, og evt. andre grønnsaker som gulrotbiter, mais, erter.
- Server "restepanne" til middag; stek opp brokkoli, løk, og pølsebiter i panna eller ovnen, server med pasta.
BROKKOLI ER BRA FOR KROPPEN
Veldig overordnet sier en ofte at å spise grønne grønnsaker bidrar til at du får i deg magnesium, kalium, antioksidanten lutein, og flere andre typer næringsstoffer.
Mer spesifikt for brokkoli, så vil den være med på å bl.a. tilføre kroppen din vitamin C, A og B9 (folat).
Her kan du lære mer om næringsstoffer som vitaminer og mineraler.