KOKETID FOR BROKKOLI
- Brokkoli bør ikke gjennomkokes – da blir den vassen og smakløs.
- Kutt brokkolien i omtrent like store buketter (om den ikke allerede er delt opp).
- Kok opp vann (nok til å dekke brokkolien) med litt salt.
- Ha brokkolibukettene i det kokende vannet og la koke i 2–4 minutter.
- Hell av det kokende vannet.
ANDRE TILBEREDNINGSMETODER FOR BROKKOLI
- Stekt og ovnsbakt brokkoli. Det gir en litt mer nøtteaktig smak å steke eller bake brokkolien.
- Woket: Du har sikkert spist wok med brokkoli flere ganger. Tips til hvordan lage wok selv finner du her.
- Grillet: De fleste grønnsaker kan grilles – sjekk vår guide til å grille grønnsaker her.
NÆRINGSINNHOLD
Brokkoli er en veldig sunn grønnsak! Den inneholder mange viktige og gode byggesteiner for kroppen:
- Høyt innhold av vitamin C og K
- Rik på kostfiber og B-vitaminet folat
- Fin kilde til kalium
- Kilde og mer detaljert næringsinnhold: matvaretabellen.no
Her kan du lære mer om næringsstoffer som vitaminer og mineraler.