forberedelsestid
8 min
tilberedelsestid
Lett
2
Porsjoner
Blomkål- og brokkolisalat som tilbehør
Denne oppskriften på lun blomkål- og brokkolisalat passer fint å servere ved siden av grillmat – både til fisk og kjøtt! Vi har toppet med urter og krydder, og en "dæsj" creme fraiche (valgfritt) gjør den herlig kremet – og fantastisk god! Du kan fint bruke frosne grønnsaker; trikset til å få de deilig sprø er å bruke sterk varme når du steker de.
Slik gjør du
Ha litt rapsolje i en stekepanne og varm til middels sterk varme.
Stek brokkoli og blomkål under stadig omrøring i ca. 6-7 minutter (til grønnsakene begynner å få en gyllen farge).
Tilsett hakket chili, hvitløk og sjalottløk mot slutten av steketiden. Ha i creme fraiche og stek videre til alt er blandet godt sammen.
Skvis over sitronsaft og topp med masse urter. Vi foreslår basilikum og persille, men her bruker du det du har. Håper det smaker!
Tip!
Dette er perfekt tilbehør til grillmaten! Mens fisken eller kjøttet hviler seg på grillen smeller du sammen dette tilbehøret på få minutter!
Ingredienser
Findus-produkt(er) som trengs for denne oppskriften
Ingrediensliste
1
pakke
Brokkoli & Blomkål
1
ss
chili, hakket
1
fedd
hvitløk
1
stk
sjalottløk (kan sløyfes)
2
ss
crème fraiche
1/2
stk
sitron
1
ss
persille, hakket
1
ss
basilikum, hakket