Ovnsbakt torsk – slik gjør du
Best resultat med bakt torsk får du med halvtinte/opptinte fileter (se nedenfor).
- Forvarm ovnen til 175oC / 150oC varmluft.
- Legg fiskefiletene i en ildfast form eller på bakepapir, krydre etter smak.
- Stek i 16–18 minutter i vanlig stekeovn, eller 13–15 minutter i varmluft.
Steketid kan variere etter ovn og tykkelse på torskefiletene. Torskestykkene er ferdige når de begynner å flake seg.
Torsk i ovn – 3 enkle oppskrifter
Steker du torsk i ovnen, er det lett å lage ulike variasjoner. Her er noen superenkle tips:
- Legg torskefiletene i ildfast fat, og dekk de med et lag pesto (grønn eller rød). Server med grønnsaker og/eller f.eks. pasta eller ris ved siden av.
- I en ildfast form legger du fiskefileter som er lett krydret med salt og pepper og cherrytomater. Drypp litt god olivenolje og sitronsaft over fisken, og dryss over hakket basilikum.
- Klapp stykkene av torskeloin tørr med kjøkkenpapir. Krydre den lett med pepper og litt salt. Rull skiver av bacon eller parmaskinke rundt fiskestykkene, og stek i ovnen.
- Om fisken er dekket til (med f.eks. bacon) kan det være at den trenger litt høyere temperatur eller litt lenger steketid.
Ofte spurte spørsmål og svar om torsk i ovn
Kan jeg bruke frossen torsk i ovn?
Ja, det kan du, men du får best resultat ved å tine/halvtine den først.
Hvordan lager jeg panert torsk i ovn?
Vi har flere ulike typer ferdig panert torsk som skal tilberedes i ovnen. Du kan også lage det selv, ved å drysse en blanding av f.eks. brødsmuler, salt og pepper på fisken før du setter den i ovnen.
Kan jeg bake torsk i folie?
Ja, absolutt! Da blir den nesten dampet. Legg en klatt smør eller drypp litt god olivenolje på firkanter av folie, legg i biter av ønskede grønnsaker som passer til fisk, legg på fiskebitene, og krydre med salt og pepper. Brett folien slik at åpningen kommer opp.
Hvilken temperatur skal torsk i ovn ha, og hvor lenge skal den steke?
For Findus torsk gourmet som er opptint anbefaler vi 175 grader for vanlig stekeovn i ca. 16–18 minutter, eller varmluft 150 grader i 13–15 minutter. Steketid kan variere, men når torsken lett begynner å flake seg, er den ferdig. Du kan også sjekke med termometer: Torsken bør ha oppnådd en indre temperatur på minimum 60 grader.