Rotstappe som tilbehør
Lag en kjempegod rotstappe i en fei! Ingen skrelling eller kutting, og samtidig ikke noe matavfall! Kok opp en pose med Våre Utvalgte rotgrønnsaker, stapp og smak til – og server til stekte kjøttpølser, ved siden av fiskepinner eller stekt seibiff med løk.
Denne rotstappa passer også både til jul og påske. Se serveringstips nedenfor.
Slik gjør du
- Kok opp vann i en kjele.
- Ha oppi rotgrønnsakene og la de koke i 10 minutter.
- Mens grønnsakene koker, skjærer du kjøttpølsene i to på langs og lager noen snitt på tvers i skinnet.
- Stek pølsene noen minutter på hver side.
- Hell av kokevannet til rotgrønnsakene og mos med en stapper eller stavmikser.
- Smak til med en klatt smør, salt og pepper i rotstappa.
- Server rotstappen med kjøttpølser, ketchup og sennep.
Tip!
Server rotstappe og kjøttpølser i lefse. Og hva med å prøve rød pesto i stedet for ketchup?
Har du noen rester av andre grønnsaker som f.eks. kålrot kan du blande de inn også. Er de ferdigkokt, har du de bare oppi kjelen med rotgrønnsakene de siste par minuttene, før du moser alle grønnsakene. Er grønnsaksrestene dine rå, deler du de opp i passende store biter og lar de koke med de frosne rotgrønnsakene.
Rotstappe til jul og påske
Denne oppskriften kan fint brukes som et lettlaget alternativ til kålrotstappe til julematen – passer godt til pinnekjøtt og svinestek, julepølser og medisterkaker!
Til påske er denne stappen for eksempel godt egnet som tilbehør til lammelår.