Sett en ekstra piff på rotgrønnsakene med honning og sitron. Bakte rotgrønnsaker er klassisk og godt tilbehør til kylling, kjøtt og fisk. Det kan også bli et deilig vegetarmåltid – se tips nedenfor.
Rotgrønnsakene blir møre og gode når de bakes i ovnen, og du får en annen smaksopplevelse enn om de kokes. I Findus pakken med utvalgte rotgrønnsaker finner du ferdig oppkuttede gulrøtter (både gule, røde og oransje), pastinakk og persillerot.
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 250 grader.
- Hell de dypfryste grønnsakene over i en ildfast form og krydre med litt salt og pepper.
Riv sitronskall over grønnsakene. Pass på så du bare får med det ytterste laget av skallet og ikke det hvite laget, ettersom dette har en bitter ettersmak. Skvis over saften fra en halv sitron, og hell deretter honningen over.
Sett formen med rotgrønnsakene inn på en rist på midterste rille i ovnen. Stek rotgrønnsakene på 250 grader i ca. 20–25 minutter, vend på de et par ganger i løpet av steketiden. Ta grønnsakene ut av ovnen og topp med finhakket persille.
Tip!
For et deilig vegetar måltid kan du ha pinjekjerner og kokt byggryn oppi sammen med grønnsakene når det er 10 minutter igjen av steketiden. Ekstra godt blir det også med biter av fetaost eller hvit geitost!
Passer også perfekt til fisk - legg biter av gourmet torsk oppå grønnsakene og sett hele formen inn i ovnen.