Brokkoli- og blomkålsuppe med brødkrutonger og parmaskinke

Blomkål- og brokkolisuppe
5 min
forberedelsestid
15 min
tilberedelsestid
Lett
2
Porsjoner
En fargesterk suppe med deilig smak, som passer like godt på en hustrig høstdag som en solfylt vårdag. Skivene av parmaskinke på toppen gir denne suppen "det lille ekstra". 

Slik gjør du

  1. Ha 4 ss nøytral olje i en kjele, tilsett 2 stk hakket sjalottløk og 1 fedd hakket hvitløk og fres det blankt i oljen.

  2. Hell 6 dl vann i i kjelen, 1 dl fløte og 2 stk grønnsaksbuljongterninger e.l. Kok opp og tilsett 1 pose Brokkoli og Blomkål, la suppen småkoke i ca 10 min, Kjør suppen jevn med en stavmikser og hell over i suppeskåler.

  3. Anrett i suppetallerken med ristede brødkrutonger, skiver av parmaskinke, revet parmesan og et lett dryss av hakket gressløk.

Tip!

  • Du vet vel at du lett kan lage dine egne brødkrutonger? Det er en fin måte å bruke opp brød som begynner å bli gammelt på, og samtidig skaper du litt mindre matsvinn

    Slik lager du brødkrutonger:

    Sett stekeovnen på 200 grader. Skjær brødet i terninger (evt. fjern skorpen). Legg brødterningene utover i en langpanne, og hell over/pensle med olivenolje. Dryss med litt godt salt, og kanskje noen finhakkede urter eller annet krydder etter smak, og stek midt i ovnen til brødkrutongene er gyldne og sprø. Oppbevares på tett glass.

    For et vegetarisk måltid kutter du bare parmaskinken, og for et vegansk måltid erstatter du fløte og parmesan med veganske alternativer. 

Ingredienser

Findus-produkt(er) som trengs for denne oppskriften

Ingrediensliste

1 
pakke
 
Brokkoli & Blomkål
4 
ss
 
olje
2 
stk
 
hakket sjalottløk
1 
fedd
 
6 
dl
 
vann
1 
dl
 
fløte
2 
stk
 
grønnsaksbuljong
ristede brødkrutonger
skiver av parmaskinke
revet parmesan
2 
ss
 
gressløk, hakket

Kjøp her

  • meny
  • spar

Lagde du denne oppskriften? Gi oss en anmeldelse!

Vennligst oppgi litt ekstra informasjon:
* Obligatoriske felt
* Obligatoriske felt