Slik gjør du
Ha 4 ss nøytral olje i en kjele, tilsett 2 stk hakket sjalottløk og 1 fedd hakket hvitløk og fres det blankt i oljen.
Hell 6 dl vann i i kjelen, 1 dl fløte og 2 stk grønnsaksbuljongterninger e.l. Kok opp og tilsett 1 pose Brokkoli og Blomkål, la suppen småkoke i ca 10 min, Kjør suppen jevn med en stavmikser og hell over i suppeskåler.
Anrett i suppetallerken med ristede brødkrutonger, skiver av parmaskinke, revet parmesan og et lett dryss av hakket gressløk.
Tip!
Du vet vel at du lett kan lage dine egne brødkrutonger? Det er en fin måte å bruke opp brød som begynner å bli gammelt på, og samtidig skaper du litt mindre matsvinn.
Slik lager du brødkrutonger:
Sett stekeovnen på 200 grader. Skjær brødet i terninger (evt. fjern skorpen). Legg brødterningene utover i en langpanne, og hell over/pensle med olivenolje. Dryss med litt godt salt, og kanskje noen finhakkede urter eller annet krydder etter smak, og stek midt i ovnen til brødkrutongene er gyldne og sprø. Oppbevares på tett glass.
For et vegetarisk måltid kutter du bare parmaskinken, og for et vegansk måltid erstatter du fløte og parmesan med veganske alternativer.