Fiskegrateng: tilbehør av ulikt slag
Ferdiglaget fiskegrateng er i grunnen veldig lettvint middag – den lager seg jo ferdig i ovnen selv! Vi har også flere ulike typer fiskegratenger slik at du kan kjøpe den varianten som faller best i smak hos dere.
Men hva kan du servere ved siden av gratengen, egentlig? Vi har samlet våre oppskrifter på tilbehør til fiskegrateng for deg her.
Tradisjonelt tilbehør: Eggesmør og kokte poteter
Eggesmør er tradisjonelt og godt tilbehør (men ikke av det sunneste slaget). Det er riktignok veldig lett å lage:
- Kok poteter mens gratengen står i ovnen.
- Hardkok noen egg, beregn ca. ½ egg per person. Avkjøl eggene i kaldt vann og skrell av skallet. Del i biter.
- Når du tar fiskegratengen ut av ovnen (den blir best om den får hvile noen minutter på benken), smelter du en passende mengde godt smør (ca. 25 g pr. egg). Bland i eggebitene til slutt, og bruk som saus over potetene og gratengen.
Tips: Hardkokte egg holder seg fint i kjøleskapet i opptil 4 dager (ved rask nedkjøling), så spar deg selv for jobb ved å koke flere av gangen.
Råkostsalat – friskt og godt til fiskegrateng
Tradisjonell råkostsalat består gjerne av revet gulrot og kålrot. Noen bruker også syrlig eple i. Skvis over litt sitronsaft, og vips har du et friskt og sunt tilbehør til fiskegratengen.
Du kan også bytte ut kålroten med f.eks. strimlet spisskål eller hodekål, eller bruke sellerirot, blomkål eller brokkoli. Her er det egentlig bare fantasien som setter grenser.