Denne agurksalaten er et skikkelig spennende tilbehør fiskegratengen, og gir en ny vri til en god, gammeldags klassiker. Lag den mens gratengen gjør seg selv i ovnen!
Slik gjør du
Stek fiskegratengen på rist midt i ovnen ved 235°C (i varmluftsovn 225°C) i 35-40 minutter. La gratengen hvile noen minutter før servering. Husk at varmen kan variere fra ovn til ovn - prøv deg fram med din ovn.
Lag en marinade av vann, riseddik, sukker, salt og finhakket ingefær.
Skjær agurken i tynne skiver med en ostehøvel, og legg i marinaden. La ligge i 10-15 minutter, eller til gratengen er ferdig stekt.
Bland peanøtter, sesamfrø og korianderblader inn i agurksalaten, og topp gjerne med spirer. Server med nystekt fiskegrateng - håper det smaker!
Tip!
Denne salaten passer også helt ypperlig som tilbehør til grillmat - prøv til grillet torsk eller laks!