5 min
forberedelsestid
20 min
tilberedelsestid
Middels
3
Porsjoner
Stekt rosenkål med honning-vinaigrette, chèvre, valnøtter og fiken
La den lille rosenkålen briljere som del av en nydelig forrett eller spennende smårett på en fest-buffet! I selskap med fiken, chèvre og ruccola er dette en salat som tar seg lekkert ut. Prøv den til en av julens selskap eller på nyttårsaften!
Slik gjør du
Forberedelser
- Ta rosenkålposen ut av fryseren så de tiner litt til du skal dele dem.
- Sett stekeovnen på 230 grader.
- Bland sammen alle ingrediensene til vinaigretten. Smak til med salt og pepper og sett til side.
Ristede valnøtter
- Grovhakk valnøttene.
- Rist (stek) de hakkede nøttene i tørr panne på middels varme under omrøring.
Sett til side.
Rosenkålsalaten
- Del opp fiken i tynne båter.
- Skjær rosenkål-hodene i to (eller i fire om de er store), og legg i en bolle.
- Varm en stekepanne med litt rapsolje og stek til de begynner å få litt farge.
- Tilsett smøret i panna og la det brunes med rosenkålen. Ta rosenkålen av varmen, og la stå.
- Smuldre chèvre utover på bakepapir, og la stå i stekeovnen i ca. 7-8 minutter til osten begynner å smelte.
Følg nøye med de siste minuttene så osten ikke blir brent. - Bland sammen rosenkål, fiken, valnøtter og ruccola.
Hell over honning-vinaigretten og bland forsiktig sammen.
Anrett på tallerken eller serveringsfat, og dryss chèvre over.
Smak til med kvernet pepper og salt.
Tip!
- Den søte honningen går veldig godt sammen med den litt skarpere smaken fra chèvre. Synes du allikevel chèvre blir for kraftig i smaken, kan du bruke vanlig naturell kremost, ricotta eller fetaost i stedet for.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som trengs for denne oppskriften
Ingrediensliste
1
pakke
Våre utvalgte rosenkål
2
ss
rapsolje
1
ss
smør
200
gr
chèvre / fetaost
3-4
stk
fersk fiken
1
dl
valnøtter
0,5
pose
ruccola
(eller etter smak)
Honning-vinaigrette:
1
dl
olivenolje
2
ss
eplecidereddik
2
ss
honning
Fingersalt
Pepper (kvernet)
Lagde du denne oppskriften? Gi oss en anmeldelse!
Smakfulle alternativer
Salat med granateple
15 min
Lett
Stekte aspargesbønner med pesto og parmaskinke
10 min
Lett
Fylt sopp med kremost og erter
30 min
Lett
Rotgrønnsaker med chevre og pinjekjerner
30 min
Lett
Fylt spekeskinke med stekt rosenkål
30 min
Lett
Appelsinglaserte rosenkål og erter
15 min
Lett
Kalkun med smørdampet rosenkål og søtpotetstappe
45 min
Middels
Spicy rosenkålsalat
15 min
Lett
Stekt rosenkål med knekk
20 min
Lett
Ovnsbakt torsk med stekt grønnkål og safranmajones
50 min
Lett