Rosenkålsalat med chèvre og fiken

Marmortallerken anrettet med rosenkålsalat: Stekt rosenkål, fiken, ruccola, valnøtter og chevre, med honning-vinaigrette
5 min
forberedelsestid
20 min
tilberedelsestid
Middels
3
Porsjoner

Stekt rosenkål med honning-vinaigrette, chèvre, valnøtter og fiken

La den lille rosenkålen briljere som del av en nydelig forrett eller spennende smårett på en fest-buffet! I selskap med fiken, chèvre og ruccola er dette en salat som tar seg lekkert ut. Prøv den til en av julens selskap eller på nyttårsaften!

Slik gjør du

    Forberedelser

    1. Ta rosenkålposen ut av fryseren så de tiner litt til du skal dele dem.
    2. Sett stekeovnen på 230 grader.
    3. Bland sammen alle ingrediensene til vinaigretten. Smak til med salt og pepper og sett til side.

    Ristede valnøtter

    1. Grovhakk valnøttene.
    2. Rist (stek) de hakkede nøttene i tørr panne på middels varme under omrøring. 
      Sett til side.

    Rosenkålsalaten

    1. Del opp fiken i tynne båter.
    2. Skjær rosenkål-hodene i to (eller i fire om de er store), og legg i en bolle.
    3. Varm en stekepanne med litt rapsolje og stek til de begynner å få litt farge.
       
    4. Tilsett smøret i panna og la det brunes med rosenkålen. Ta rosenkålen av varmen, og la stå.
    5. Smuldre chèvre utover på bakepapir, og la stå i stekeovnen i ca. 7-8 minutter til osten begynner å smelte.
      Følg nøye med de siste minuttene så osten ikke blir brent.
    6. Bland sammen rosenkål, fiken, valnøtter og ruccola.
      Hell over honning-vinaigretten og bland forsiktig sammen.
      Anrett på tallerken eller serveringsfat, og dryss chèvre over.
      Smak til med kvernet pepper og salt.

    Tip!

    • Den søte honningen går veldig godt sammen med den litt skarpere smaken fra chèvre. Synes du allikevel chèvre blir for kraftig i smaken, kan du bruke vanlig naturell kremost, ricotta eller fetaost i stedet for.

    Ingredienser

    Findus-produkt(er) som trengs for denne oppskriften

    Ingrediensliste

    1 
    pakke
     
    Våre utvalgte rosenkål
    2 
    ss
     
    rapsolje
    1 
    ss
     
    smør
    200 
    gr
     
    chèvre / fetaost
    3-4 
    stk
     
    fersk fiken
    1 
    dl
     
    valnøtter
    0,5 
    pose
     
    ruccola
     
    (eller etter smak)
     
    Honning-vinaigrette:
    1 
    dl
     
    olivenolje
    2 
    ss
     
    eplecidereddik
    2 
    ss
     
    honning
    Fingersalt
    Pepper (kvernet)

    Kjøp her

    • meny
    • spar
    • joker

    Lagde du denne oppskriften? Gi oss en anmeldelse!

    Vennligst oppgi litt ekstra informasjon:
    * Obligatoriske felt
    * Obligatoriske felt