Appelsinglaserte rosenkål og erter

Appelsinglaserte rosenkål og erter i skål
15 min
tilberedelsestid
Lett
4
Porsjoner

Rosenkål er for mange forbundet med jul; som tradisjonelt tilbehør til julemat av flere slag. Men det går fint an å spise rosenkål hele året! Her har vi gjort en spennende vri ved å appelsinglasere rosenkål og erter. Slik som den er, kan retten spises av vegetarianere, og ved å bytte ut smøret med et plantebasert alternativ, kan den også spises av veganere. 

Både rosenkål og erter er små vitaminbomber, så vi er tilhengere av å spise mer av de – året rundt! Denne oppskriften er ikke bare godt til kalkun, men også som tilbehør til svinestek, kylling og laks. Vegetarianer, eller bare lyst å spise mindre kjøtt? Bland inn med god pasta (for eksempel linguini) – nam, nam!

Slik gjør du

  1. Kok rosenkålen og ertene:
    Kok opp litt vann i en kjele med litt salt. Ha i den frosne rosenkålen, og kok under lokk i 4–5 minutter. Ha i ertene, og la vannet koke opp igjen. Kok videre i 1 minutt. Hell av vannet, og legg til side; gjerne i en varm serveringsbolle. 

    Del eventuelt de største rosenkålhodene i to på langs.

  2. Mens rosenkålen og ertene koker, kan du grovhakke nøttene, rive appelsinskallet (pass på at du ikke får med det hvite, det har en besk smak) og presse appelsinsaften.
  3. Glaseringen:
    Smelt smør i en tykkbunnet stekepanne. Når smøret skummer, har du i de grovhakkede nøttene. Stek under omrøring i ca. 1 minutt, til de er gyldne. Ha i saften av appelsinen, og kok videre i 1 minutt. Tilsett det revne appelsinskallet. 

  4. Smak til med sukker, salt og pepper, og vend deretter inn rosenkålen og ertene i sausen. Dryss eventuelt over noen finhakkede nøtter før servering. 

Tip!

  • Du kan bytte ut hasselnøttene med andre typer nøtter, for eksempel valnøtter, mandler eller pekan (helst usaltede). 

    Erstatte smøret? Bruk avokadoolje eller kokosolje.

    Erstatte sukkeret? Bland inn honning i appelsinsaften.

Ingredienser

Findus-produkt(er) som trengs for denne oppskriften

Ingrediensliste

1 
pose
 
Våre utvalgte erter
1 
pose
 
Våre utvalgte rosenkål
50 
gr
 
smør
50 
gr
 
hasselnøtter
 
(grovhakkede)
1 
stk
 
appelsin
 
(saft og revet skall)
1 
ts
 
sukker
Salt og pepper

Kjøp her

  • meny
  • spar
  • joker

Lagde du denne oppskriften? Gi oss en anmeldelse!

Vennligst oppgi litt ekstra informasjon:
* Obligatoriske felt
* Obligatoriske felt