Salat med granateple og smakfull dressing
En "crunchy" grønn salat, med granateple som fargerike perler, passer ekstra godt om vinteren. Denne inneholder i tillegg både soyabønner, valnøtter, dadler og erter, slik at den blir ekstra mettende. Passer fint til lunsj, også med vegetarianere rundt bordet. Lager du i tillegg dressingen, får du en herlig smakfull dressing som kan gi assosiasjoner til jul.
Slik gjør du
- Bland sammen ingrediensene til dressingen i en skål.
- Kok opp vann i en kjele og kok erter og soyabønner i 2 minutter. Hell av vannet. Ha halvparten av ertene og soyabønnene over i en bolle. Ha i nesten all dressingen og rør om.
- Ha blandingen med erter, bønner og dressing over på et stort, grunt fat. Vend inn agurk og grønn salat, tilpass salatmengden etter eget ønske.
Fordel resten av ertene og soyabønnene over salaten sammen med granateplekjerner, valnøtter, dadler og kapers. Drypp resten av dressingen over til slutt. Håper det smaker!
Tip!
Utelat valnøttene om det kommer noen allergikere.
Bruk helst store kapers (med stilk). De kan også bli kalt cocktail kapers eller kapersfrukt. Får du ikke tak i, kan du helt fint bruke vanlig kapers (knopper) – de er nok lettere å finne i vanlige dagligvarebutikker. Knoppene har en mer fremtredende, pikant smak, så bruk eventuelt litt mindre enn hva oppskriften sier.
Er du ikke så glad i dill kan du fint erstatte den med persille . Har du kun tørkede urter? De er ofte sterkere på smak enn ferske og frosne, så tommelfingerregelen er at du kan halvere mengden. Men; det beste er å smake seg frem!