5 min
forberedelsestid
30 min
tilberedelsestid
Middels
4
Porsjoner
Her får du Massimo fra Venezia sin enkle oppskrift på risotto med erter. Fyll kjøkkenet med den deilige duften av risotto, og gjør litt ekstra stas på middagen. Det er faktisk mye enklere enn du kanskje tror! For den beste smaken er det viktig å velge de små, søte ertene; Petit Pois. Det er de ertene vi bruker i Våre Utvalgte Erter.
Slik gjør du
- Skrell og finhakk hvitløk og løk. Fres i en stekepanne med litt god olivenolje, til løken blir blank.
- Tilsett risen i stekepanna og la den surre litt sammen med løken, ca. ett minutt. Tilsett hvitvin og la koke et par minutter til det meste av væsken har kokt inn.
- Spe på med buljong mens du rører, kok inn ca. 2 dl væske av gangen. Fortsett til risen er mør og al dente (dette tar ca. 15-20 minutter). Ha i mer væske ved behov, men husk at risen skal fortsatt ha litt tyggemotstand.
- Tilsett ertene og revet parmesan, og la putre et par minutter mens du rører, til risottoen er myk og kremaktig. Smak til med salt og pepper.
- Legg risottoen i en skål eller på en tallerken, rasp gjerne litt ekstra parmesan over og pynt med noen stekte erter. Buon appetito!
Tip!
Hvitvin kan erstattes med eplemost. Ha gjerne i litt stekt sopp eller aspargesbønner også.
Risotto er nydelig tilbehør til både fisk, kylling og kjøtt - eller som en rett for seg selv!
Ingredienser
Findus-produkt(er) som trengs for denne oppskriften
Ingrediensliste
1
pakke
Våre utvalgte erter
1-2
stk
sjalottløk
2
fedd
hvitløk
2
ss
olivenolje
5
dl
risottoris
10
dl
grønnsaksbuljong
1
dl
hvitvin
50
gr
parmesan
Salt og pepper