5 min
forberedelsestid
10 min
tilberedelsestid
Lett
4
Porsjoner
Pesto med erter og parmesan
Knallgrønn ertepesto! Et spennende tilbehør til alt fra pasta til tapas, kylling eller fisk. Pesto sin kombinasjon av pinjekjerner, basilikum, parmesan og hvitløk er utsøkt som den er, men med erter i inntar den en ny dimensjon hvor du får et hint av deilig sødme.
Slik gjør du
- Kok erter etter anvisning på pakken og hell av vannet. Mos ertene til en jevn puré med en stavmikser eller i en blender.
- Ha i hakket basilikum, hakket hvitløk og saft og skall fra sitronen.
- Ha i revet parmesan og olivenolje og rør alt godt sammen. Smak til med salt og pepper.
Tip!
Server den nydelige, knallgrønne pestoen med foccacia eller annet godt brød.
Bruk pestoen til fingermat på fest: Lag crostini toppet med ertepesto, skivet mozzarella, tomat og et blad fersk basilikum.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som trengs for denne oppskriften
Ingrediensliste
3
dl
Våre utvalgte erter
1 potte
basilikum
1
fedd
hvitløk
1/2
stk
sitron, saft og skall
1 1/2
dl
olivenolje
75
gr
parmesan
salt og pepper