Minipaier fylt med nydelig spinatfyll, toppet med røkelaks
Utrolig gode minipaier med spinatfyll, toppet med røkelaks. En oppskrift som passer perfekt på julebordet!
Slik gjør du
Sett ovnen på 225 grader.
Finhakk sjalottløk og fres i litt olje i en stekepanne. Ha i et fedd finhakket hvitløk om du ønsker.
Tilsett spinaten i stekepannen og stek til den "faller sammen". Ha i fløte og la småkoke et par minutter. Skru av varmen.
Visp egget sammen i en skål, og tilsett i stekepannen sammen med halvparten av osten. Rør rundt og smak til med salt og pepper.
Del butterdeigsplatene i passe størrelser og trykk ned i muffinsformer. Bruk en gaffel og stikk noen hull i deigen.
Fyll formene med spinatfyllet og strø over resten av osten.
Sett formene på et bakepapir og stek midt i ovnen i 15-20 minutter.
Server minipaiene med røkelaks og en dillkvast (evt. gressløk eller persille) på toppen.
Tip!
Passer perfekt på julebuffeten - server på et fat pyntet med blader av grønnkål!