Minipai med spinat og røkelaks

minipaier med spinatfyll og røkelaks
10 min
forberedelsestid
20 min
tilberedelsestid
Lett
4
Porsjoner

Minipaier fylt med nydelig spinatfyll, toppet med røkelaks

Utrolig gode minipaier med spinatfyll, toppet med røkelaks. En oppskrift som passer perfekt på julebordet!

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 225 grader. 

  2. Finhakk sjalottløk og fres i litt olje i en stekepanne. Ha i et fedd finhakket hvitløk om du ønsker. 

  3. Tilsett spinaten i stekepannen og stek til den "faller sammen". Ha i fløte og la småkoke et par minutter. Skru av varmen. 

  4. Visp egget sammen i en skål, og tilsett i stekepannen sammen med halvparten av osten. Rør rundt og smak til med salt og pepper. 

  5. Del butterdeigsplatene i passe størrelser og trykk ned i muffinsformer. Bruk en gaffel og stikk noen hull i deigen. 

  6. Fyll formene med spinatfyllet og strø over resten av osten. 

  7. Sett formene på et bakepapir og stek midt i ovnen i 15-20 minutter. 

  8. Server minipaiene med røkelaks og en dillkvast (evt. gressløk eller persille) på toppen. 

Tip!

  • Passer perfekt på julebuffeten - server på et fat pyntet med blader av grønnkål! 

Ingredienser

5 
plater
 
butterdeig
1 
stk
 
sjalottløk
1 
egg
100 
gr
 
revet gulost
1 
fløte
1 
pose
 
spinat
100 
gr
 
røkelaks
1 
stk
 
dillplante (evt. persille eller gressløk)
salt og pepper

Lagde du denne oppskriften? Gi oss en anmeldelse!

Vennligst oppgi litt ekstra informasjon:
* Obligatoriske felt
* Obligatoriske felt