5 min
forberedelsestid
30 min
tilberedelsestid
Lett
4
Porsjoner
Smørstekt torsk med spennende smaker!
Filet av torsk, eller torskeloin, egner seg godt til å steke siden kjøttet er fast og fint, og ikke så lett faller fra hverandre. I denne oppskriften gjør vi en vri på klassikeren, og serverer med kaperssmør, og potetstappe med erter, toppet med bacon. Like godt til hverdags som til fest!
Slik gjør du
- Tin torskefiletene raskt i kaldt vann.
- Krydre fiskefiletene med salt og legg på litt kjøkkenpapir, slik at overflødig vann forsvinner.
Skrell potetene og kutt i grove biter. Kok til potetene er møre.
- Kok opp vann til ertene i en liten kjele, og kok de i 2–3 minutter.
- Hell vannet av ertene og mos de lett med en gaffel eller stavmikser.
Skjær opp bacon i mindre biter (hvis du ikke bruker ferdig ternet).
Stek baconet på middels varme. Legg de på en tallerken med kjøkkenpapir.
Hell vannet av potetene.
Tilsett en klatt smør, melk, gressløk og salt i potetene.
Mos potetene, smør, melk og gressløk sammen til en fin stappe, og tilsett ertene. Legg et lokk over kjelen, og sett til side.
Smelt litt smør i en stekepanne og stek fisken i ca. 3–4 minutter på hver side. Ha en klatt smør til og kapersen mot slutten steketiden. La det surre litt i panna.
Server fisk og potetmos med bacon og kaperssmøret. Håper det smaker!
Tip!
- Vil du ha en annen spennende smak til den smørstekte torsken, kan du servere erter med mynte ved siden av i stedet for å ha erter i potetmosen. Dropp da kapers fra smøret når du steker torsken.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som trengs for denne oppskriften
Ingrediensliste
1
pakke
Torsk Gourmet
1
pakke bacon
2 ts
smør
1/2
dl
kapers
Potetstappe:
500
gr
poteter
300
gr
Våre utvalgte erter
25
gr
smør
1,5
dl
melk
2
ss
gressløk, hakket
salt