Hjemmelagde fiskekaker med hvitløksdressing og råkost

Fiskekaker, eller fiskeburger, med hvitløksdressing og råkost. Servert i surdeigsbrød, rundstykke eller hamburgerbrød
25 min
forberedelsestid
15 min
tilberedelsestid
Lett
2
Porsjoner

Hjemmelagde fiskekaker med hvitløksdressing og råkost. 

Du kan lage kjempegode fiskekaker selv hjemme, med torsk av ypperste kvalitet fra frysedisken. Det er lettere enn du kanskje tror!

Slik gjør du

  1. Tin fisken i en tett pose i kaldt eller lunkent vann, i ca. 30 minutter. 

  2. Kutt hodekål og gulrot i tynne, fine strimler, eller riv på et rivjern. Ha i en bolle sammen med sitronsaft, salt og pepper, og sett til side. 
  3. Kutt opp tint fisk i mindre biter. Ha i en foodprosessor eller stavmikser-beholder sammen med resten av ingrediensene. Kjør til en grov farse, ca. 20 sekunder. Synes du farsen er for grov, kjører du den litt lenger. 
  4. Stek fiskekakene i en middels varm stekepanne med litt smør eller margarin, ca. 3 minutter på hver side. De skal få litt brunfarge før du snur dem. 
  5. Mens fiskekakene steker kan du finhakke hvitløk og røre sammen med resten av  ingrediensene til hvitløksdressingen.
  6. Varm surdeigsrundstykker eller hamburgerbrød i ovnen. Server fiskekaker i brød med råkost og hvitløksdressing - håper det smaker!

Tip!

Ingredienser

Findus-produkt(er) som trengs for denne oppskriften

Ingrediensliste

1 
pakke
 
Torsk Gourmet
1 
dl
 
melk
1 
stk
 
egg
1 
ss
 
potetmel
salt og pepper
4 surdeigsrundstykker (eller hamburgerbrød)
Råkost:
1/4 
hodekål eller spisskål
1 
gulrot
1 
klype salt
saften av ½ sitron
Dressing:
2 
dl
 
Lettrømme
1 
fedd
 
hvitløk
1 
ts
 
dijonsennep (eller vanlig)
salt og pepper
1 
ss
 
gressløk, hakket

Kjøp her

  • joker
  • kolonial
  • spar
  • meny

Lagde du denne oppskriften? Gi oss en anmeldelse!

Vennligst oppgi litt ekstra informasjon:
* Obligatoriske felt
* Obligatoriske felt