25 min
forberedelsestid
15 min
tilberedelsestid
Lett
2
Porsjoner
Hjemmelagde fiskekaker med hvitløksdressing og råkost.
Du kan lage kjempegode fiskekaker selv hjemme, med torsk av ypperste kvalitet fra frysedisken. Det er lettere enn du kanskje tror!
Slik gjør du
Tin fisken i en tett pose i kaldt eller lunkent vann, i ca. 30 minutter.
- Kutt hodekål og gulrot i tynne, fine strimler, eller riv på et rivjern. Ha i en bolle sammen med sitronsaft, salt og pepper, og sett til side.
- Kutt opp tint fisk i mindre biter. Ha i en foodprosessor eller stavmikser-beholder sammen med resten av ingrediensene. Kjør til en grov farse, ca. 20 sekunder. Synes du farsen er for grov, kjører du den litt lenger.
- Stek fiskekakene i en middels varm stekepanne med litt smør eller margarin, ca. 3 minutter på hver side. De skal få litt brunfarge før du snur dem.
- Mens fiskekakene steker kan du finhakke hvitløk og røre sammen med resten av ingrediensene til hvitløksdressingen.
- Varm surdeigsrundstykker eller hamburgerbrød i ovnen. Server fiskekaker i brød med råkost og hvitløksdressing - håper det smaker!
Tip!
Fiskekaker er også veldig godt sammen med Sprøbakte Grønnsaksfries!
Ingredienser
Findus-produkt(er) som trengs for denne oppskriften
Ingrediensliste
1
pakke
Torsk Gourmet
1
dl
melk
1
stk
egg
1
ss
potetmel
salt og pepper
4 surdeigsrundstykker (eller hamburgerbrød)
Råkost:
1/4
hodekål eller spisskål
1
gulrot
1
klype salt
saften av ½ sitron
Dressing:
2
dl
Lettrømme
1
fedd
hvitløk
1
ts
dijonsennep (eller vanlig)
salt og pepper
1
ss
gressløk, hakket