Fisk i folie er lett og godt!
Havets skattkiste – eller fisk bakt i folie med grønnsaker – er en fiskerett som ofte faller i smak hos barn. Det er både så lett å forberede at selv de små barna kan være med i matlagingen, det er enkelt å tilpasse smak og innhold, og så er det litt spennende for de minste! Her lager vi retten i stekeovn med frossen torsk og grønnsaker, men pakkene kan også tilberedes på grillen. Se i tillegg tips nedenfor til hvordan du kan variere smak og innhold.
Slik gjør du
Sett ovnen på 180°C, og tin fisken i kaldt vann.
Finn fram grønnsaksblandingen.Del opp aluminiumsfolie i firkanter til så mange pakker som du skal lage.
Pakkene bør ikke være altfor store – da er det bedre å lage flere. Prøv med firkanter som er ca. 20–30 cm. Om de er kvadratiske eller rektangulære spiller ikke så stor rolle.Skjær opp fisken i terninger. Den kan godt være halvtint når du skjærer den opp.
Pensle litt matolje på midten av aluminiumsbitene.
Legg på en neve med grønnsaker.
Salte og pepre fisketerningene, og legg de oppå grønnsakene.
Drypp litt sitronsaft over fisken og grønnsakene.
Brett opp sidene på aluminiumsfolien, og lukk "pakken" på toppen.
Sett de ferdige pakkene på stekebrett eller i en ildfast form.- Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter, til fisken og grønnsakene har blitt møre. Hvis de fortsatt var litt frosne når du satte de i ovnen kan det være at du må legge til et par minutter på steketiden.
Vær forsiktig når du åpner pakkene – det kan komme ut varm damp.
Tip!
Server med kokt ris, couscous eller bulgurmiks ved siden av.
Bruk de grønnsakene som faller best i smak! Prøv f.eks. med brokkoli, eller legg til aspargesbønner.
Ble det igjen poteter etter middagen i går? Kutt de i litt store biter og legg de i pakka.
Skjær squash/zucchini i litt tykke skiver og legg på bunnen av pakka.
Mer smak:
- Bruk litt soyasaus i stedet for sitronsaft. Tenk da på at du trolig ikke trenger å salte.
- Bland inn finhakket hvitløk eller chili med grønnsakene.
- Rester igjen av salsa eller tomatsaus? Bruk det i stedet for sitronsaft eller soya.
- Strø hakkede urter, f.eks. basilikum eller persille, over fisken og grønnsakene.
Se flere oppskrifter med fisk til barn.