Noen ganger er klassikeren best! Fiskepinner med potetmos og grønnsaker er raskt og enkelt å lage.
Slik gjør du
Varm ovnen til 225°C, varmluft. Stek fiskepinnene på en stekeplate dekket med bakepapir i 14-16 minutter, vend halvveis i steketiden.
Skrell potetene og kutt i grove biter. Kok til potetene er møre.
Riv gulrøttene med rivjern.
Hell vannet av potetene.
Tilsett smør, melk, gressløk og salt i potetene. Mos potetene, smør, melk og gressløk sammen til en fin stappe. Legg et lokk over kjelen, og sett til side.
Kok opp vann (nok til å dekke brokkolien) med litt salt. Brokkolien bør ikke gjennomkokes, da blir den vassen og smakløs. Ha brokkolibukettene i det kokende vannet og la koke i 2–4 minutter.
Server og nyt! Håper det smaker!
Tip!
Tilsett selleri eller pastinakk i terninger i potetmosen! Kok sammen med poteten - da blir potetmosen enda bedre!
Revet gulrot får en løft hvis du lager en dressing med saften fra 1 presset appelsin og ½ sitron. Smak til med litt sukker og bland sammen med gulrøttene.