Pannekaker med "skjulte" grønnsaker
Slik gjør du
- Varm opp ertene og bruk stavmikser eller hurtigmikser for å lage en fin ertepure.
Bland melk og ertepureen sammen, rør dette inn i melet – litt om gangen.
- Tilsett eggene, ett om gangen, og rør til blandingen er glatt (fri for klumper).
Ha i det smeltede smøret.
La røren svelle. Helst i 30 minutter, minimum 15.
Stek på middels sterk varme. Ha eventuelt litt smør eller olje i stekepanna før du steker den første pannekaka.
Pannekakene kan holdes varme i stekeovnen på rundt 100 grader hvis du skal steke mange i forkant av middagen. Dekk de eventuelt til med aluminiumsfolie så de ikke tørker.
Tip!
Enda sunnere? Erstatt deler av hvetemelet med grovere mel eller havregryn.
Ofte dårlig tid? Lag dobbel røre når du først er i gang, og frys ned – enten røra, eller ferdig stekte pannekaker.
Redusere matsvinn? Pannekakene kan også godt spises kalde i matpakka dagen etter – rull de for eksempel sammen med baconost eller skinke inni!