5 min
forberedelsestid
20 min
tilberedelsestid
Lett
4
Porsjoner
Grønn ertesuppe med potet
Lag en deilig, grønn ertesuppe med poteter selv! Dette er en enkel oppskrift som gjerne kan serveres med kokte egg og varme rundstykker.
Slik gjør du
- Skrell potetene og kutt opp i mindre biter. Finhakk hvitløk og sjalottløk.
- Kok opp 1 liter vann med en buljongterning og ha i potetene.
- Mens potene koker steker du finhakket hvitløk og sjalottløk i smør.
- Hell ertene over i kjelen etter at potetene har kokt i ca. 10 minutter. Kok videre i ca. 3 minutter og kjør suppen jevn med en stavmikser.
- Ha den stekte løken og matfløte over i kjelen og gi det hele et oppkok. La suppen småkoke et par minutter.
Tip!
Server med godt brød og dryss over litt parmesan eller friske urter.
Tips: Vann og buljongterning kan byttes ut med 1 liter kyllingkraft, eller erstatt buljongterningen med grønnsaks- eller kyllingfond.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som trengs for denne oppskriften
Ingrediensliste
1
pose
Våre utvalgte erter
6
stk
store poteter, kuttet i biter
1
liter
vann
1
stk
terning grønnsaksbuljong
2
dl
matfløte
1
ss
smør
1
fedd
hvitløk
3
stk
sjalottløk
salt og pepper