Lun erte- og bønnesalat

Lun erte- og bønnesalat servert med grillet torsk og sitron
5 min
forberedelsestid
5 min
tilberedelsestid
Lett
4
Porsjoner

Lun salat av erte- og bønneblanding

En lun salat av bønneblanding og erter er lettlaget og godt tilbehør til mange typer mat. Og visste du at bønner er noe de fleste av oss gjerne kan spise mer av? Bønner er sunt, og ofte bærekraftig mat.

Slik gjør du

  1. I en bolle, bland sammen dressingen av olivenolje, balsamico, saft og skall av lime, hakket hvitløk og chili, og salt og pepper.
  2. Ta bønnemiksen ut av fryseren.

    Finhakk chili og hvitløk, og riv skallet av limen.

  3. Hell bønnemiksen over i en ildfast form eller stekepanne, og bland inn dressingen.

    Varm på svak–middels temperatur like før servering.

Tip!

  • Denne lune erte- og bønnesalaten er raskt, enkelt og godt tilbehør til grillmat, enten det er fisk, kjøtt eller kylling på menyen. Du finner flere oppskrifter til inspirasjon nedenfor.

    Oppskriften er også passende for vegetarianere og veganere.

    Har du ikke hvit balsamico? Du kan bruke vanlig balsamico eller eplecidereddik i stedet for. Alternativt kan du bruke vanlig eddik 5 eller 7 % utrørt med litt sukker (0,5 ts sukker til 1 ss eddik).

Ingredienser

Findus-produkt(er) som trengs for denne oppskriften

Ingrediensliste

1 
pose
 
erte og bønnemix
1 
ss
 
olivenolje
1 
fedd
 
hvitløk
1–2 
ts
 
hakket chili
1 
ss
 
hvit balsamicoeddik
1 
stk
 
lime
 
 (saft og revet skall)
salt og pepper

Lagde du denne oppskriften? Gi oss en anmeldelse!

Vennligst oppgi litt ekstra informasjon:
* Obligatoriske felt
* Obligatoriske felt