20 min
forberedelsestid
30 min
tilberedelsestid
4
Porsjoner
Ovnsbakt torskeloin med tilbehør
Torskeloin er ryggfilet fra torsken – noen av de fineste stykkene – og et naturlig valg om du vil imponere i matveien. I denne oppskriften stekes torskeloinene i ovnen, og serveres med tradisjonelt tilbehør med en vri: kokte poteter, sennepssaus, og erter i vinaigrette.
Slik gjør du
SLIK GJØR DU:
- Tin torsken: Tett pose med fiskestykkene kan legges i kaldt vann i ca. 30 min.
- Forvarm ovnen til 150 grader varmluft.
- Legg torskestykkene i ildfast form, og stek midt i ovnen i 12–13 minutter. Anbefalt kjernetemperatur er 52 grader.
- Når fisken er tint, pensle den med rapsolje, og strø med salt og pepper.
SAUS:
- Smelt smøret i en kjele med tykk bunn.
- Rør inn melet, og visp deretter inn melken litt av gangen til du har en jevn saus.
- Visp inn sennep.
- Smak til med salt og pepper.
ERTER:
- Kok opp rikelig med vann (1 liter til 1 pakke /ca 300 g)
- Hell i ertene, og ta kjelen vekk fra kokeplaten.
- La stå i 2 minutter, og hell deretter av vannet.
- Bland vinaigrette av rapsolje, hvitvinseddik, salt og pepper.
- Hell vinaigrette over ertene, og rør om.
- Server torskeloinen med sausen, kokte poteter og erter.
Tip!
- Er det noen til bords med mer ”kresne ganer” kan du eventuelt lage litt av den hvite sausen med annen smak. Se tipsene i denne sausoppskriften for smaksvarianter.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som trengs for denne oppskriften
Ingrediensliste
500
gr
Torsk Gourmet
1
ss
rapsolje
salt og pepper
Sennepssaus:
50
gr
smør
0,5
dl
hvetemel
5
dl
melk
2
ss
grov sennep (skånsk)
salt og pepper
Erter:
200
gr
Våre utvalgte erter
3
ss
rapsolje
1
ss
hvitvinseddik
salt og pepper
Tilbehør:
600
gr
kokte poteter