Ovnsbakt torskeloin

Findus Ovnsbakt torskeloin recept
20 min
forberedelsestid
30 min
tilberedelsestid
4
Porsjoner

Ovnsbakt torskeloin med tilbehør

Torskeloin er ryggfilet fra torsken – noen av de fineste stykkene – og et naturlig valg om du vil imponere i matveien. I denne oppskriften stekes torskeloinene i ovnen, og serveres med tradisjonelt tilbehør med en vri: kokte poteter, sennepssaus, og erter i vinaigrette.

Slik gjør du

    SLIK GJØR DU:

    1. Tin torsken: Tett pose med fiskestykkene kan legges i kaldt vann i ca. 30 min.
    2. Forvarm ovnen til 150 grader varmluft.
    3. Legg torskestykkene i ildfast form, og stek midt i ovnen i 12–13 minutter. Anbefalt kjernetemperatur er 52 grader.
    4. Når fisken er tint, pensle den med rapsolje, og strø med salt og pepper.

    SAUS:

    1. Smelt smøret i en kjele med tykk bunn.
    2. Rør inn melet, og visp deretter inn melken litt av gangen til du har en jevn saus.
    3. Visp inn sennep.
    4. Smak til med salt og pepper.

    ERTER:

    1. Kok opp rikelig med vann (1 liter til 1 pakke /ca 300 g)
    2. Hell i ertene, og ta kjelen vekk fra kokeplaten.
    3. La stå i 2 minutter, og hell deretter av vannet.
    4. Bland vinaigrette av rapsolje, hvitvinseddik, salt og pepper.
    5. Hell vinaigrette over ertene, og rør om.
    6. Server torskeloinen med sausen, kokte poteter og erter.

    Tip!

    Ingredienser

    Findus-produkt(er) som trengs for denne oppskriften

    Ingrediensliste

    500 
    gr
     
    Torsk Gourmet
    1 
    ss
     
    rapsolje
    salt og pepper
    Sennepssaus:
    50 
    gr
     
    smør
    0,5 
    dl
     
    hvetemel
    5 
    dl
     
    melk
    2 
    ss
     
    grov sennep (skånsk)
    salt og pepper
    Erter:
    200 
    gr
     
    Våre utvalgte erter
    3 
    ss
     
    rapsolje
    1 
    ss
     
    hvitvinseddik
    salt og pepper
    Tilbehør:
    600 
    gr
     
    kokte poteter

    Kjøp her

    • joker
    • kolonial
    • spar
    • meny

    Lagde du denne oppskriften? Gi oss en anmeldelse!

    Vennligst oppgi litt ekstra informasjon:
    * Obligatoriske felt
    * Obligatoriske felt