5 min
forberedelsestid
15 min
tilberedelsestid
4
Porsjoner
Ovnsstekt rosenkål som godt tilbehør
Lettlaget tilbehør med herlig smak. Server ved siden av for eksempel kremet pasta, kalkun, torsk, eller svinestek.
Slik gjør du
- La posen med rosenkål tine litt mens du forvarmer stekeovnen til 200 grader.
- Del rosenkålhodene i to eller fire (avhengig av størrelse).
- Ha de i en ildfast form og vend inn med olivenolje, salt, pepper, hvitløkspulver, parmesan, og eventuelt brødsmuler.
- Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Rør om en gang eller to underveis.
- De er ferdige når de begynner å få brunlig farge.
- Riv eventuelt over litt mer parmesan før servering.
Tip!
I stedet for hvitløkspulver kan du la rosenkålen steke sammen med noen hvitløksbåter.
Smak deg frem med mengden krydder og parmesan. Du kan også blande inn 1 ss balsamico med olivenoljen, eller dryppe over litt sitronsaft.
Ønsker du de litt mer sprø kan du la de stå et par minutter under grill (om ovnen din har det) på slutten. Hold øye med de så de ikke blir svidd!
Ingredienser
Findus-produkt(er) som trengs for denne oppskriften
Ingrediensliste
1
pose
Våre utvalgte rosenkål
4
ss
olivenolje
1
ts
hvitløkspulver
0,5
dl
revet parmesan
0,5
dl
brødsmuler
1
ts
pepper
salt og pepper