10 min
forberedelsestid
30 min
tilberedelsestid
Lett
4
Porsjoner
Syltet gulrot
Syltede gulrøtter er spennende tilbehør til flere typer mat. Syltede grønnsaker (pickles) er en konserveringsmetode som gir grønnsakene en sursøt smak, godt egnet til både kjøtt og fisk.
Slik gjør du
- Kok opp en lake med eddik, sukker, vann og fennikelfrø.
- Tilsett gulrøttene og kok opp.
- Trekk vekk fra varmen med en gang det har kokt opp.
- Tilsett dill og la dette stå og trekke litt, eller evt. ha rett på glass for oppbevaring.
- Oppbevares i tette glass i kjøleskapet.
Tip!
Smaken kan varieres; bytt ut fennikelfrøene og dill med for eksempel ingefær eller jalapeños.
For lengre holdbarhet fyll de syltede gulrøttene på glass som du steriliserer (koker), og oppbevar de kjølig.
Ingredienser
200
gr
babygulrøtter
0.4
dl
hvitvinseddik
0.8
dl
sukker
0.4
dl
vann
1/2
ts
salt
1/2
ss
fennikelfrø
1/2
ss
hakket dill