Agurksalat

Agurksalat i hvit skål; enkelt å lage, godt som tilbehør til laks, fiskepinner og mer.
10 min
forberedelsestid
10 min
tilberedelsestid
Lett
4
Porsjoner

Agurksalat med eddik

Frisk og god agurksalat med eddik som passer bra til laks, ørret, og fiskepinner. For noen er også stekt, fersk makrell med agurksalat og kokte nypoteter skikkelig sommer-mat. Se nedenfor for serveringstips!

Fiskepinner, agurksalat og søtpotetfries er en sunn og rask middag!

Slik gjør du

  1. Skjær agurken i tynne skiver med en ostehøvel.
  2. Bland sammen edikk, vann, sukker, olivenolje, pepper og salt.

  3. Bland agurken i laken.
  4. La agurksalaten stå i minst 10–15 minutter (gjerne lenger).

Tip!

  • Usikker på hvilken eddik til agurksalaten?

    Det vanligste er å bruke hvit vineddik 7%. Du kan også bruke eplecidereddik.

    Kald rømmesaus – en klassiker til fiskemiddagen!

    (4 porsjoner)

    1,5 dl rømme (lett eller seterrømme etter smak og behag)

    0,5 dl majones eller naturell yoghurt

    Salt og hvitt pepper

    Urter

    Slik gjør du: 
    Bland sammen rømme og majones. Smak til med litt salt, hvitt pepper, og eventuelle hakkede urter (for eksempel gressløk).

Ingredienser

1 
stk
 
agurk
2 
ss
 
eddik 7%
5 
ss
 
vann
2 
ss
 
sukker
1 
ss
 
olivenolje
Litt kvernet pepper
1 klype salt

Lagde du denne oppskriften? Gi oss en anmeldelse!

Vennligst oppgi litt ekstra informasjon:
* Obligatoriske felt
* Obligatoriske felt