Agurksalat med eddik
Frisk og god agurksalat med eddik som passer bra til laks, ørret, og fiskepinner. For noen er også stekt, fersk makrell med agurksalat og kokte nypoteter skikkelig sommer-mat. Se nedenfor for serveringstips!
Fiskepinner, agurksalat og søtpotetfries er en sunn og rask middag!
Slik gjør du
- Skjær agurken i tynne skiver med en ostehøvel.
Bland sammen edikk, vann, sukker, olivenolje, pepper og salt.
- Bland agurken i laken.
- La agurksalaten stå i minst 10–15 minutter (gjerne lenger).
Tip!
Usikker på hvilken eddik til agurksalaten?
Det vanligste er å bruke hvit vineddik 7%. Du kan også bruke eplecidereddik.
Kald rømmesaus – en klassiker til fiskemiddagen!
(4 porsjoner)
1,5 dl rømme (lett eller seterrømme etter smak og behag)
0,5 dl majones eller naturell yoghurt
Salt og hvitt pepper
Urter
Slik gjør du:
Bland sammen rømme og majones. Smak til med litt salt, hvitt pepper, og eventuelle hakkede urter (for eksempel gressløk).