5 min
forberedelsestid
20 min
tilberedelsestid
Lett
2
Porsjoner
Wok med scampi, ris og digg saus
Scampi-wok er enkelt og godt!
Du kan fint bytte ut scampi med håndpillede reker. Perfekt hvis du har reker til overs!
Slik gjør du
- Kok ris etter anvisning på pakken.
Finkutt sjalottløk og hvitløk og fres i en varm wok-panne med litt olje.
- Tilsett karripulver og fres i et par sekunder. Tilsett ett sammenpisket egg.
- Rør rundt og tilsett den kokte risen sammen med Wok-grønnsakene (og muligens litt ekstra olje). Stek under omrøring til grønnsakene er gode og varme.
- Smak til med sukker, fish sauce og finkakket chili.
Topp retten med stekte/grillede scampi (eller reker) og fersk korainder og lime i båter.
Tip!
Har du rester av ris? Du kan bruke det i stedet for å koke opp ny. Bare husk på at restene av kokt ris må nedkjøles innen ganske kort tid (2 timer) og oppbevares i boks med lokk i kjøleskapet. Bruk opp ris restene etter et par dager.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som trengs for denne oppskriften
Ingrediensliste
1
pose
Wok Classic grønnsaksblanding
200
gr
Jasminris
1
stk
egg
1
stk
sjalottløk
1
fedd
hvitløk
1
ts
karri madras
1
ss
fish sauce
1
ts
sukker
12
stk
scampi - ferdig kokt, grillet eller håndpillede reker
1
stk
Lime
Chili rød