Smakfull wok med kylling, grønnsaker og krydret ris
Wok med kylling, ris og grønnsaker med spennende (milde) smaker, som du har ferdig på en snau halvtime.
Oppskriften krever heller ikke mye innkjøp: wokposen kan du kjøpe inn på forhånd så du har den for hånden i fryseren, og ris og krydder har du trolig i kjøleskapet. Da gjenstår kun kylling, løk og fersk ingefær. Se også serveringstips om du ønsker å toppe retten litt ekstra. Du kan også bytte ut kyllingen med tofu, fisk eller kjøtt.
Se flere oppskrifter og tips her!
Slik gjør du
Kutt opp løken i terninger og finhakk ingefær. Ha litt rapsolje i en kjele, og tilsett løken. Fres blankt og rør inn krydderet, ingefær og risen. La surre et par minutter. Hell over grønnsaksbuljong utblandet i ca. 2,5 dl vann (etterfyll vann ved behov). Kok til risen er mør.
Kutt opp kyllingen i strimler og stek i litt rapsolje i en stekepanne. Sett til side.
Varm litt olje i en stekepanne og ha i wok med saus. Stek på høy varme til sausen har smeltet. Rør jevnt underveis. Skru ned til middels varme og stek videre i ca. 5-6 minutter. Ha stekt kylling tilbake i panna det siste minuttet.
Server wok og saus med kylling og den krydrede risen. Håper det smaker!
Tip!
Topp gjerne med koriander, cashewnøtter, lime og en dæsj soyasaus.