Smakfull vegetar-julemiddag!
Vegisterkaker laget med blomkålris, basmatiris og havregryn - et bra og enkelt alternativ til kjøttfri julemiddag.
Servert med mandelpotetpure og honning-glaserte rosenkål.
Slik gjør du
- Ta ut rosenkålen fra fryseren og la den tine.
- Skrell mandelpotet og del de i to. Ha i en kjele med vann, kok opp og la småkoke til de er møre. Sjekk ved å stikke en gaffel i potetene.
- Kok risen etter anvisning på pakken og la den dampe seg tørr. La risen avkjøle seg.
- Stek blomkålrisen etter anvisning på posen og avkjøl.
- Ha risen og blomkålrisen i en miksebolle og bland sammen med havregryn og krydder til en jevn farse.
- La farsen hvile i ca. 30 min slik at den «fester» seg. Juster eventuelt med litt mer havregryn eller havremel hvis den er for løs. Stek en prøvekake.
- Form farsen til runde kaker etter ønsket størrelse og varm en stekepanne med olje. Stek vegisterkakene på middels høy varme i ca. 3 minutter på hver side til de er gylne og sprø.
Honning-glasert rosenkål: Varm en stor stekepanne med litt olje og stek rosenkålen på middels-høy varme under stadig omrøring til den er gjennomvarm.
På slutten av steketiden tilsettes revet ingefær, hakket chili etter smak, honning og soyasaus. Skru ned varmen mens det freses videre i ca. 1 minutt under omrøring. Pass på så det ikke svir seg i panna!
Mandelpotetmos: Mos potetene sammen med kremfløte og klatter av smør med en stapper eller kraftig visp. Smak til med salt og pepper.
- Server og nyt!
Tip!
Server gjerne med en god brun saus, waldorfsalat og tyttebærsyltetøy.