10 min
forberedelsestid
20 min
tilberedelsestid
Lett
4
Porsjoner
Pasta er populært, og carbonara er en klassiker! Hvorfor ikke prøve en ny vri? Denne oppskriften på pasta carbonara med torsk og bacon er det også lett å gjøre små variasjoner på, for eksempel ved å tilsette noen grønnsaker. Barnevennlig? Del opp torsken i mindre biter. Skal det være mer fancy? Bytt ut bacon med pancetta, og stek torskefiletene hele. Anrett lekkert på tallerkenen, og dryss over ferskrevet parmesan.
Slik gjør du
- Kok tagliatelle etter anvisning på pakken.
- Skjær torsken i strimler, bacon i tynne strimler og finhakk hvitløk.
- Stek baconstrimlene i tørr stekepanne til de er gylne og sprø.
- Ha torsk og hvitløk i stekepannen sammen med bacon, la det stå og steke videre på lav temperatur til fisken er nesten gjennomstekt, ca. 3 minutter.
- Rør sammen egg, lettrømme og parmesan. Spar eventuelt litt parmesan til å drysse på retten når den er ferdig.
- Sil vannet av pastaen, la den stå i 1 minutt og bland sammen med torsk, bacon, hvitløk og egg- og rømmeblandingen.
Smak til med salt og nykvernet pepper.
Tip!
Server pastaen med revet parmesan og hakket basilikum eller gressløk drysset over.
Ønsker du mer grønnsaker i maten kan du for eksempel putte noen små buketter av brokkoli eller en porsjon erter i kjelen med pasta de siste par minuttene av koketiden.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som trengs for denne oppskriften
Ingrediensliste
400
gr
Torsk Gourmet
500
gr
tagliatelle pasta
100
gr
bacon
4
stk
egg
2
fedd
3
dl
lettrømme
1
ts
salt og pepper
1
dl
parmesanost
litt
finhakket basilikum