Kremet blomkålsuppe med røkelaks og parmesan
Smaksrik blomkålsuppe toppet med røkelaks og parmesan er enklere å lage enn du kanskje tror!
Røkelaks kan enkelt byttes ut med bacon eller annen topping – se tips nedenfor. Den er også god uten topping, og kan enkelt lages for veganere. Se nedenfor.
Slik gjør du
- Ha blomkål i en kjele sammen med buljong og kremfløte.
- Kok opp og la koke i ca. 10 min til blomkålen er mør.
- Kjør suppen jevn med en stavmikser, og smak til med salt, pepper og litt presset sitronsaft. Du kan også lage blomkålsuppen uten stavmikser: Bruk en potetmoser (potetstamper) i stedet for. Da blir suppen litt grovere i konsistensen.
- Hell suppen i suppetallerken og topp med tynne strimler av røkelaks, revet parmesan og friske urter som hakket persille.
- Server med godt brød til!
Tip!
Drypp over noen dråper trøffel eller olivenolje olje for en ekstra piff!
Lag en topping-bar, så gjestene kan velge selv! God topping å sette frem i skåler kan være sprøstekt bacon, spekeskinke, brødkrutonger, chorizo eller annen smaksrik pølse, biter av stekt blomkål, krydderstekte kikerter, ristede hasselnøtter.
Vegansk blomkålsuppe:
Benytt vegansk buljong og plantebasert fløte. Topp med for eksempel brødkrutonger, stekte småbiter av blomkål, eller ristede kikerter.