Enkel aioli

Rustikk skål med hjemmelaget aioli i. Hvitløksfedd ved siden av.
5 min
forberedelsestid
5 min
tilberedelsestid
Lett
4
Porsjoner

Slik lager du enkelt og raskt aioli

Aioli er lettere å lage enn du kanskje tror - her er en god og veldig enkel oppskrift uten egg (avhengig av majonesen du bruker som base)!

Aïoli er en majonesbasert dipp med hvitløk, som passer til det meste og er perfekt til for eksempel grillmat, reker og tapas.

Den blir aller best om du lar den stå litt før servering. Dekk til med plastfolie el.l., og sett i kjøleskapet.

Slik gjør du

  1. Finhakk eller mos hvitløk.
  2.  Rør hvitløken inn i majonesen.
  3. Smak til med litt sitronsaft.

Tip!

  • Ha i litt hakket chili for enda mer kick i smaken.

    Rør gjerne inn litt hakket persille (eller andre urter, som koriander) for mer smak.

  • Aiolien blir best hvis den får stå litt før servering.

Ingredienser

1 dl 
majones
1 
fedd
 
hvitløk
1/2 
ts
 
sitronsaft

Lagde du denne oppskriften? Gi oss en anmeldelse!

Vennligst oppgi litt ekstra informasjon:
* Obligatoriske felt
* Obligatoriske felt