Prøv en ny variant av Fish & Chips - med grønnsaksfries
Supersprø grønnsaksfries er skikkelig digg til vår Fish & Crisp! Fisk og grønnsaker stekes sammen i ovnen, og i mellomtiden lager du en enkel ertepurè som tilbehør. Server med klassisk remulade til.
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 225°C. Legg fisken på et stekebrett med bakepapir, og stek i 8-10 minutter. Ta ut brettet og fordel grønnsaksfries utover rundt fisken. Stek i ytterligere ca. 10 minutter til.
Kok opp vann i en kjele og ha i erter. Kok i 1-2 minutter og hell av vannet. Kjør til en jevn puré med en stavmikser. Smak til med smør, salt og pepper.
Server fish & (grønnsaks-) chips med ertepuré og remulade. Skvis litt sitron over fisken ved servering. Håper det smaker!
Tip!
Server gjerne med syltet rødløk:
Kutt rødløk i tynne skiver og legg over i et glass (f.eks. et Norgesglass). Kok opp en lake med 1 del eddik 7%, 2 deler sukker, 3 deler vann og 1 liten bit ingefær, skrelt og delt i skiver. Ta av platen når sukkeret er oppløst og hell laken over på glasset med løk. Sett på et tett lokk og la det avkjøle seg. Løken er klar etter et par timer, men er enda bedre dagen etter. Oppbevar glasset i kjøleskapet. Enjoy!