Bacalao med torsk

Gryte med rød bacalao med hvite stykker av torsk, drysset med koriander. Rustikt brød ved siden av.
5 min
forberedelsestid
25 min
tilberedelsestid
4
Porsjoner

Rød bacalao med torsk, laget som i Portugal

Bacalao er en tradisjonsrik portugisisk fiskegryte – som det sikkert finnes like mange varianter av, som uker i året! Denne oppskriften har vi hentet fra våre venner i Portugal. Klassisk bacalao lages ofte med klippfisk, men her er det brukt frossen torsk i stedet for. Bacalao er også mat som er lett å lage til mange, og så smaker den minst like godt dagen etter, så om det blir rester gjør det ingen ting! 

Slik gjør du

  1. Ta torsken ut av fryseren, og legg posen med filetene i lunkent vann for å tine de litt mens du gjør klar de andre ingrediensene.

  2. Hakk løk og hvitløk.
    Del opp paprikaen i biter.
    Fjern skallet av tomatene (se tips nedenfor), og del de opp.
  3. Varm oljen i en dyp panne eller en stor, tykkbunnet kjele.
    Surr den hakkede løken og hvitløken i pannen til det blir blankt.
  4. Bland de hakkede tomatene, paprika i biter og laurbærbladet inn med løken.
    La alt surre litt til under omrøring.
  5. Del torskefiletene i passe store stykker (2–3), og legg de i panna med tomatblandingen.
    Smak til med litt salt og pepper. 
  6. La småkoke i ca. 15 minutter.
  7. Servér med godt brød, eventuelt ristede brødskiver, ved siden av.

Tip!

  • Slik fjerner du skinnet på tomater (flå tomater)

    For å fjerne skinnet av tomatene skjærer du et kryss i de. Legg tomatene noen sekunder i kokende vann (til du ser skinnet begynner å løsne), så flytter du de rasktover i kaldt vann. Da blir det lett å dra av skinnet. Vær forsiktig så du ikke brenner deg!
    Alternativt bruker du tomater på boks. 

    Variasjoner av bacalao

    • Er dere glad i sterk mat, kan du ha i litt hakket chili. 
    • Som garnityr kan du for eksempel bruke dill i stedet for (eller i tillegg til) koriander.
    • Mange liker å ha oliven i gryta – gjerne svarte. Det er en fordel med stenfrie.
    • Har du smakt bacalao med kapers? Får du tak i cocktail kapers (kapersfrukt) har de mildere smak enn knoppene.
    • I Norge er det mange som har poteter i bacalaoen.

Ingredienser

Findus-produkt(er) som trengs for denne oppskriften

Ingrediensliste

3 
ss
 
olivenolje
 
stk
 
 løk
1 
fedd
 
hvitløk
1 
stk
 
laurbærblad
 
stk
 
tomater
 
(store)
1 
stk
 
grønn paprika
1 
pakke
 
Torsk Gourmet
salt og pepper
 
(smak til)
Godt brød

Kjøp her

  • joker
  • kolonial
  • spar
  • meny

Lagde du denne oppskriften? Gi oss en anmeldelse!

Vennligst oppgi litt ekstra informasjon:
* Obligatoriske felt
* Obligatoriske felt