Butterdeig med pære og blåmuggost

Pære innbakt i butterdeig med roquefort og bjørnebær, laget etter oppskrift på findus.no
10 min
forberedelsestid
25 min
tilberedelsestid
Lett
4
Porsjoner

Smakfull dessert som passer høst og vinteren til

Innbakt pære med blåmuggost og bjørnebær er en dessert med spennende smaker! Den virker kanskje imponerende, men bruker du ferdig butterdeig er den i grunnen ganske lett å lage. Og mens du først er i gang, kan du lage dobbel porsjon av sukkerlaken – hell det du ikke bruker over på et rent glass eller flaske, og den holder seg lenge i kjøleskapet, så har du til en annen dessert!

Slik gjør du

  1. Skrell pærene og del dem i to.

  2. Kok opp sukkerlake av vann og sukker. Ha i pærene og bjørnebær og la koke i ca. 15 minutter. Bjørnebærene setter både fin farge og smak på pærene, men kan estattes med f.eks. 1 kanelstang og 1 stjerneanis. 

  3. Kjevle butterdeigsplatene lett og legg 1/2 pære på hver. Topp med blåmuggost. 

  4. Stek i stekeovnen på 220 grader i ca. 10 min.

  5. Resten av sukkerlaken kokes opp og jevnes med litt maisenna, og serveres som saus. 

Tip!

  • Har du ikke bjørnebær kan du bruke bringebær i stedet for, men da får ikke pærene den samme flotte, dype fargen.

    Du kan også prøve å bruke hermetiske pærer, men da kan de få litt kortere tid i kjelen med laken.

Ingredienser

4 
plater
 
butterdeig
150 
gr
 
blåmuggost
4 
stk
 
pærer
100 
gr
 
bjørnebær
50 
gr
 
sukker
3 
dl
 
vann
Maisenna

Lagde du denne oppskriften? Gi oss en anmeldelse!

Vennligst oppgi litt ekstra informasjon:
* Obligatoriske felt
* Obligatoriske felt