10 min
forberedelsestid
25 min
tilberedelsestid
Lett
4
Porsjoner
Smakfull dessert som passer høst og vinteren til
Innbakt pære med blåmuggost og bjørnebær er en dessert med spennende smaker! Den virker kanskje imponerende, men bruker du ferdig butterdeig er den i grunnen ganske lett å lage. Og mens du først er i gang, kan du lage dobbel porsjon av sukkerlaken – hell det du ikke bruker over på et rent glass eller flaske, og den holder seg lenge i kjøleskapet, så har du til en annen dessert!
Slik gjør du
Skrell pærene og del dem i to.
Kok opp sukkerlake av vann og sukker. Ha i pærene og bjørnebær og la koke i ca. 15 minutter. Bjørnebærene setter både fin farge og smak på pærene, men kan estattes med f.eks. 1 kanelstang og 1 stjerneanis.
Kjevle butterdeigsplatene lett og legg 1/2 pære på hver. Topp med blåmuggost.
Stek i stekeovnen på 220 grader i ca. 10 min.
Resten av sukkerlaken kokes opp og jevnes med litt maisenna, og serveres som saus.
Tip!
Har du ikke bjørnebær kan du bruke bringebær i stedet for, men da får ikke pærene den samme flotte, dype fargen.
Du kan også prøve å bruke hermetiske pærer, men da kan de få litt kortere tid i kjelen med laken.
Ingredienser
4
plater
butterdeig
150
gr
blåmuggost
4
stk
pærer
100
gr
bjørnebær
50
gr
sukker
3
dl
vann
Maisenna