Byggrynsalat med erter

Sort bolle med byggrynssalat med erter og feta, servert som tilbehør til sprø fiskefileter
Vegetarisk
10 min
forberedelsestid
20 min
tilberedelsestid
Lett
2
Porsjoner

Mettende, sunt tilbehør: salat med byggryn, erter og feta

En deilig, mettende salat med byggryn, erter og fetaost er både godt som lunsj og som tilbehør til grillmat, fisk og kylling. Byggryn er et sunt alternativ til ris og pasta, da det har et høyt fiberinnhold. Salaten er enkel å lage, og du kan fint eksperimentere deg frem til din egen vri med andre urter og krydder. Server gjerne med en dressing eller dipp ved siden av! 

Denne salaten er nydelig som den er, men passer også perfekt som tilbehør til både kjøtt og fisk. Hva med å prøve den sammen med sprøbakte fiskefileter?

Slik gjør du

  1. Kok byggryn etter anvisningen på pakken (vanlig koketid er 25–30 min).

    Mens grynene koker, gjør du klart resten:

  2. Finhakk løken og skjær opp vårløken. 
  3. Skjær fetaosten i biter. 
  4. Når det er igjen 2–3 minutter av koketiden til byggrynene heller du oppi ertene, og koker alt ferdig sammen. Hell av vannet. 
  5. Ha løken og fetaosten sammen med ertene og byggrynene over i en bolle. Ha i hakket persille og skvis over saften fra en lime. Smak til med salt og pepper. 

Tip!

  • Bruk de urtene du liker! Her passer både timian, oregano, basilikum eller mynte! For en vegansk variant, bytter du ut fetaost med en ost med vegetabilsk løpe. 

     

Ingredienser

Findus-produkt(er) som trengs for denne oppskriften

Ingrediensliste

1/2 
pakke
 
Våre utvalgte erter
100 
gr
 
tørket byggryn
1 
liten
 
finhakket løk
1 
stk
 
vårløk
100 
gr
 
fetaost
1 
ss
 
persille, hakket
1 
stk
 
lime
1 
ss
 
olivenolje
salt
pepper

Kjøp her

  • meny
  • spar
  • joker

Lagde du denne oppskriften? Gi oss en anmeldelse!

Vennligst oppgi litt ekstra informasjon:
* Obligatoriske felt
* Obligatoriske felt