Mettende, sunt tilbehør: salat med byggryn, erter og feta
En deilig, mettende salat med byggryn, erter og fetaost er både godt som lunsj og som tilbehør til grillmat, fisk og kylling. Byggryn er et sunt alternativ til ris og pasta, da det har et høyt fiberinnhold. Salaten er enkel å lage, og du kan fint eksperimentere deg frem til din egen vri med andre urter og krydder. Server gjerne med en dressing eller dipp ved siden av!
Denne salaten er nydelig som den er, men passer også perfekt som tilbehør til både kjøtt og fisk. Hva med å prøve den sammen med sprøbakte fiskefileter?
Slik gjør du
Kok byggryn etter anvisningen på pakken (vanlig koketid er 25–30 min).
Mens grynene koker, gjør du klart resten:
- Finhakk løken og skjær opp vårløken.
- Skjær fetaosten i biter.
- Når det er igjen 2–3 minutter av koketiden til byggrynene heller du oppi ertene, og koker alt ferdig sammen. Hell av vannet.
- Ha løken og fetaosten sammen med ertene og byggrynene over i en bolle. Ha i hakket persille og skvis over saften fra en lime. Smak til med salt og pepper.
Tip!
Bruk de urtene du liker! Her passer både timian, oregano, basilikum eller mynte! For en vegansk variant, bytter du ut fetaost med en ost med vegetabilsk løpe.