Koke erter – slik gjør du:
Grønne erter koker du på 1, 2, 3!
- Kok opp litt vann i en kjele.
- Hell i ertene og sett på lokk.
- La ertene koke i et par minutter og hell av vannet.
Våre Utvalgte Erter er av beste kvalitet – Petit Pois. De er søte, små, smakfulle og knallgrønne. Høstet på sitt beste på norske gårder, ferskdampet og fryst innen tre timer, for den beste smaken og kvaliteten.
Stekte, grønne erter
Å steke ertene er faktisk mye bedre enn å koke de!
- Bruk høy varme, ha i en dæsj nøytral matolje
- Fres ertene i 3 – 4 minutter
- Mot slutten av steketiden kan du ha i en klatt godt smør og eventuelt litt salt
Eller gjør som Massimo fra Italia, og stek ertene i olivenolje. Etter et par minutter har du i revet parmesan, eller pecorino eller fetaost.
Buon appetito!
Hva kan du bruke grønne erter til?
Grønne erter kan brukes til mer enn du kanskje tror! De er næringsrike – vi kaller de gjerne for «små, grønne vitaminbomber»! De er kalorifattige og inneholder nyttige næringsstoffer som kostfiber, proteiner og vitaminer. Ertene er fryst raskt ned for å bevare maksimalt av næringsstoffene sine.
Frosne erter kan lages på flere måter og brukes til masse godt; til ertesuppe, ertepuré, erteburger, ertepizza, kokte erter, glaserte, smørdampet, stekt … det er egentlig bare fantasien som setter grenser.
Se våre oppskriftssider for å finne mange enkle og gode oppskrifter med erter.