Ingredienser
Slik gjør du
SLIK GJØR DU:
- Tin torsken. Ligger den i tett plastforpakning tiner den i kaldt vann på ca. 30 min.
- Forvarm stekeovnen til 150 grader.
- Salte og pepre torskestykkene.
- Varm opp en stekepanne med olje og smør.
- Stek torsken i 2–3 minutter på hver side.
Legg torskestykkene deretter over i en ildfast form, og la stå i ovnen i 5–6 minutter. Har du steketermometer skal fiskestykkene ha en kjernetemperatur på 52 grader.
Har du ikke steketermometer? Når torsken så vidt begynner å «flake seg» er den ferdig. Står den for lenge blir den tørr.
- Server med en lun erte- og bønnesalat, eller med kokte poteter og parmesan-erter.
Serveringstips
Tradisjonelt torskemåltid er stekt torsk med bacon og ertepure. I denne oppskriften har vi byttet ut ertepureen med andre erte-alternativer. Ønsker du en topping også, kan du drysse den ferdigstekte torsken med sprøstekte pinjekjerner eller krydrede brødkrutonger i stedet for bacon.
Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften