Ingredienser
4
stk
kalkunfileter
1
stk
stor søtpotet
2
ss
sukker
2
stk
sjalottløk
1
fedd
hvitløk
2
stk
appelsiner
1
stk
sitron
5
dl
kyllingkraft
Smør
Bacon
Slik gjør du
- Skrell søtpotet og kutt i mindre biter. Kok opp vann i en kjele og kok søtpotetbitene til de er møre, ca. 10 minutter. Hell av vannet og mos med en stapper eller stavmikser. Smak til med litt smør, salt og pepper.
- Stek kalkunfiletene i en stekepanne, noen minutter på hver side. Legg de over i en ildfast form og sett inn i stekeovnen på 175ºC, la de ettersteke i ovnen i ca. 15 minutter.
- Press saften fra en appelsin og en sitron i en bolle.
- Smelt sukker til karamell i en liten kjele. Tilsett finhakket sjalottløk og hvitløk og stek til det er gyllent. Hell på kyllingkraft og appelsin- og sitronsaft. La sausen koke til den har redusert seg og tyknet litt.
- Når sausen har tyknet litt pisker du inn noen klatter smør (eller jevn med litt maizena).
- Ha litt vann i en kjele med lokk og kok opp. Ha rosenkål og en klatt med smør i kjelen og damp rosenkålen i ca. 4 minutter.
- Server smørdampet rosenkål med kalkun, søtpotetstappe og appelsinsaus.Topp gjerne rosenkålen med litt sprøstekt bacon. Håper det smaker!
Serveringstips
Har du kalkunrester? Etter nyttårsmiddagen kanskje? Da er denne oppskriften perfekt! Legg kalkunkjøttet i en form og dekk til med folie. Varm opp i stekeovnen på ca. 175 grader i 10-5 minutter.
Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften