Bra for lommeboken og planeten
Høyere renter og stigende matpriser har den siste tiden presset husholdningenes økonomi, noe som har fått tydelige konsekvenser. Pris har blitt den viktigste faktoren ved valg av mat, noe som kan ha negative bærekraftseffekter. I årets rapport fortsetter vi å undersøke nordmenns syn på fryst mat i forhold til en mer bærekraftig hverdag. Nytt i år er at vi også har satt ekstra fokus på hvordan penger spiller en rolle i forbrukernes beslutninger og valg av måltider.
Hvorfor velge fryst mat?
Fryst mat bevarer næring og smak like bra som fersk, noen ganger til og med bedre. Grønnsaker taper næring under lagring, men takket være den raske nedfrysingsprosessen kan enkelte vitaminer bevares bedre i fryseren. I tillegg har fryst mat en lavere pris og lengre holdbarhet. | Les mer
Velg fryst mat og reduser matsvinnet
Det er flere grunner til at nordmenn kaster matvarer. Fryst mat fra Findus kan bidra til å redusere matsvinnet og spare penger. | Les mer
Bli svinnsmart
Ifølge Matvett kaster norske husholdninger rundt 40,3 kg spiselig mat per person per år. Å spise mer fryst mat, kan bidra til å redusere matsvinnet fordi man bare bruker det man trenger og tar vare på resten i fryseren til neste gang. 1 av 3 nordmenn mener at fryst mat kan bidra til å redusere matsvinnet.
Ulike grader av innovasjon
Visste du at du kan spare energi ved å øke temperaturen i fryseren? Dette uten å påvirke produktenes smak, tekstur eller næringsinnhold.
Vi i Findus har sluttet oss til bransjekoalisjonens The Move to –15 °C, som undersøker om det er mulig å endre bransjestandarden for temperatur for oppbevaring av fryst mat fra dagens anbefaling om –18 °C til –15 °C grader.
Den grønne veien via fryseren
Visste du at fryste grønnsaker kan være mer næringsrike enn ferske? Hos Findus utnytter vi hver sesong ved å høste og fryse ned grønnsaker når de er på sitt beste. Alt for å bevare næringsstoffer, kvalitet og smak. Det betyr at det er fullt mulig å nyte rimelige sommergrønnsaker midt på vinteren.
Mer fisk på tallerkenen
Ifølge de nordiske kostholdsrådene fra 2023 bør vi spise mer plantebasert og mer fisk. Nesten syv av ti ønsker å spise mer fisk enn det de gjør i dag, men hver tiende nordmann oppgir at de synes at fisk er vanskelig å tilberede. Det er imidlertid ikke vanskelig å tilberede fryst frisk fra Findus. Panert fisk tilberedes best rett fra fryseren og inn i ovnen.
| Les mer
Slik får du barna dine til å spise fisk og grønnsaker
Å få barn til å spise fisk og grønnsaker er ikke alltid det enkleste, noe alle foreldre vet. Ved Cornell University i USA testet de om morsommere navn på grønnsaker gjorde dem mer populære å spise i skolekantinen. Prøv selv å servere våre populære Fish and Fun til de små, og hvorfor ikke servere litt "Shrek-klatter" (erter) til?| Les mer
Et wok-ikon
Vi i Findus har forsynt norske husholdninger med wokblandinger siden 1989. Hver blanding består av ferdig oppkuttede, sprø grønnsaker som er raske og enkle å bruke rett fra fryseren. Takket være den korte tilberedningstiden har de blitt en skikkelig populær hverdagshelt. | Les mer